Субота, 20.04.2024, 00:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Глібівської ЗОШ І - ІІ ст.


Путівник по сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Грудень » 21 » Всеукраїнський тиждень права
21:41
Всеукраїнський тиждень права

З 10.12 по 14.12.2018 р в Глібівській ЗОШ І-ІІ ступенів проходив Всеукраїнський тиждень права.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнів про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до середньої.

Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель історії, Лозенко О.М. коротко розповіла про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

Були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських , морально-естетичних принципів, традицій. У школі були оформлені стенди, пройшли конкурси малюнків на тему «Мої права» , «Право очима дітей».

Для учнів 1-4 класів було проведено гру «Правове лото». Для учнів 5 – 8 класів була проведена вікторина «Права та обов’язки батьків та дітей». Під час спілкування діти повторили основні статті Конвенції про права дитини. У 9 класі учителем правознавства Лозенко О.М. був проведений урок на тему : «Конституція України – основний закон держави». Урок було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання в учнів почуття патріотизму.

Протягом тижня по класах були проведені години спілкування на правову тематику. У 5-6 класах пройшла вікторина “Мої права і обов’язки”. Учні дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників. Під час години спілкування учні знайшли відповіді на питання, які їх хвилювали. Для учнів 7-9 класів було проведено відео перегляд та аналіз фільму на правову тематику . Учні школи здійснили « Подорож Країною прав ».Метою правового квесту було отримати знання про права людини. А дороговказом була Конвенція ООН про права дитини. У шкільній бібліотеці була організована виставка бібліотечної полички «Правова література».

Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведених заходів був достатнім, що дало змогу розвивати творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права.

Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Переглядів: 316 | Додав: Ластівка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz