Вівторок, 23.04.2024, 03:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Глібівської ЗОШ І - ІІ ст.


Путівник по сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Травень » 5 » День ЦО
15:43
День ЦО

ДЕНЬ ЦО

Відповідно до Методичних  рекомендацій щодо проведення “Дня цивільного захисту ” в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, спільного листа МОНУ та ДСНС України від 05.02.2015 № 1/9-55/02-1645/12 «Про заходи безпеки на можливі ризики виникнення надзвичайних ситуацій, терористичних актів, диверсій, мінувань» , наказу відділу освіти Вишгородської РДА №112 від 30.03.15 та  з метою практичного відпрацювання учнями за їх віковими категоріями теоретичних знань та навичок з питань цивільного захисту 29 квітня 2015 року в школі  проведено  День Цивільної оборони (тема „ Викид сильнодіючих хімічних речовин ”).

 Основною метою і завданнями Дня ЦО були :

-   вироблення в учнів вмінь, навичок грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя;

-   виховання впевненості в ефективності заходів, що проводить цивільна оборона;

-   формування і розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: мужності, відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємної виручки, постійної готовності виконати завдання ЦО;

-   вдосконалювати теоретичні знання та практичні навички учнів та педагогічного колективу у захисті від наслідків надзвичайних ситуацій;

-   визначити готовність структурних ланок ЦО до виконання завдань за своїм призначенням;

-   практично перевірити вміння учнів користуватися засобами індивідуального захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання, надавати першу медичну допомогу;

-   навчати керівний та командно-начальницький склад організації і проведенню заходів ЦО в школі.

         До участі в “Дні цивільного захисту” навчального закладу залучено весь постійний склад працівників та учнів.

Згідно з планом в ході «Дня цивільного захисту»  проведено ряд практичних заходів за планом комплексного об’єктового тренування, навчально-методичних заходів, а також  тренувань, змагань, естафет тощо.

Усі передбачені планом заходи  виконані .

Особовий склад штабу ЦЗ, комісії з НС, інший персонал і учні школи за ввідними діяли в цілому організовано, а основні заходи виконані у встановлений нормативний час.

Учасники тренування дотримувались правил безпеки, але не всі учні мали ватно-марлеві пов’язки.

Школа недостатньо забезпечена засобами індивідуального захисту та речовинами для захисту від сильнодіючих отруйних та інших хімічно небезпечних речовин.

В ході проведення Дня ЦО було проведено лінійку „Дзвони Чорнобиля”,  малювання малюнків на асфальті „Хай завжди буде мир”, виставка малюнків та рефератів, розгадування кросвордів, проведено уроки на тему „ Викид сильнодіючих хімічних речовин ”.

Учні  5-х - 9-х  класів показали добрі знання теоретичного матеріалу з питань самозахисту та захисту населення, надання допомоги постраждалим в різних екстремальних ситуаціях, які можуть загрожувати життю та здоров’ю  учнів. Вчителі, які проводили уроки, зуміли надати заняттям практичну спрямованість.

            Для учнів 5-х-9-х  класів організований огляд документального фільму про роботу МНС  «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Також учні школи ознайомились з роботою районної оперативно – рятувальної служби.

             Учні 1-9 –х  класів брали участь у спортивних естафетах.

            Ланки пожежогасіння, санітарні пости та групи охорони громадського порядку продемонстрували свою роботу.

            Проведення евакуації показало здатність педагогічного колективу школи   швидко і організовано евакуювати всіх учнів   з приміщення школи .

         За традицією школи  в кінці дня  проведено розпалювання вогнищ ( за правилами пожежної безпеки) та варінням козацької каші.

 

 

 

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 539 | Додав: Ластівка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz